top of page

Kanada’da Yüksek Lisans Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Birçok insan Kanada’da yüksek lisans eğitimi hakkında bilgi edinmek için internette çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Gerek kaliteli bir eğitim almak gerekse farklı kültürde bir öğrenim şansı deneyimlemek için birçok kişi Kanada’da ‘ master yapmak ’ istemektedir. Kanada’nın saygın üniversitelere ev sahipliği yapması ve dünya sıralamalarında üst sıralarda yer alan üniversiteleri ile olması sebebiyle, uluslararası öğrenciler için önemli bir destinasyondur. Ancak, Kanada’da yüksek lisans eğitimi almak için karşılamanız gereken bazı şartlar mevcuttur. Örneğin, ilk akla gelen, Kanada’da yüksek lisans yapmak isteyen kişilerin dil gereksinimlerini karşılamaları gerektiğidir. Kanada üniversiteleri master için başvuranlardan İngilizce veya Fransızca dil yeterliliği belgesi istemektedir. TOEFL, IELTS ya da DELF/ DALF gibi sınav sonuçları genellikle başvuru şartları arasındadır. Kanada’da master eğitimi almak için vize ve gerekli izinlerin yanısıra Kanada’da eğitim alırken sağlık sigortası zorunlu olduğundan, öğrencilere yönelik özel sağlık sigortası sunan programlardan bu sigortayı almak da gerekmektedir. Ayrıca Kanada’da eğitim ücretlerinin başvurulan yüksek lisans programına göre değişkenlik göstermesi de bilinmesi gerekenler arasındadır. Kanada’da yüksek lisans hakkında bilinmesi gerekenlerin arasında öğrenci vizesi ile çalışma izni alınabileceği bilgisi de bulunmaktadır. Kanada’da öğrenciler genel olarak haftada 20 saate kadar çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca çeşitli mezuniyet sonrası çalışma izni imkanları da bulunabilmektedir. Çok kültürlü bir ülke olan Kanada’da kültürel deneyim de önemli bir noktadır. Farklı kültürlerin bir arada olduğu ve üniversite bakımından kalitesiyle tüm dünyadan öğrenci çeken Kanada’da kültüre alışmak da öğrenme deneyiminin bir parçasıdır.



Neden Eğitim kariyerinizi Kanada’da planlamalısınız?

Kanada dünyada eğitim alınacak en iyi ülkelerden birisidir. Akademik hedeflerinizi gerçekleştirebileceğiniz, yeni kültürleri keşfedebileceğiniz ve yüksek yaşam kalitesinin tadını çıkarabileceğiniz mükemmel yüksek öğrenim imkanları sağlar. Kanada'da bir öğrenci olarak hem araştırmaya, hem de uygulamalı eğitime odaklanma fırsatınız olur. Kanada'daki en iyi üniversitelerin arasında Toronto Üniversitesi, McGill Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi bulunmaktadır. Dünyanın her yerinden yüzbinlerce öğrencinin eğitim görmeye geldiği açık fikirli, çok kültürlü bir topluma ait olmak istiyorsanız, Kanada’daki akademik kariyerinizi planlamak için deneyimli eğitim danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Kanada'nın uluslararası öğrenciler için müthiş bir eğitim istikameti olmasının en önemli nedenleri şunlardır:


  1. Kanada üniversiteleri dünya çapında saygın bulunmakta ve çeşitli sıralamalarda üstlerde yer almaktadır. Ülkedeki yüksek öğretim kurumlarının 11 tanesi dünyanın en iyi 250 üniversitesi arasında yer almaktadır. Kanada'nın en üst sıradaki üniversiteleri yüksek kaliteli öğretim, araştırma / akademik kadrosu ve modern öğrenci dostu altyapıları ile tanınırlar.

  2. Birçok uluslararası öğrenci akademik hedeflerine ulaşmak için Kanada'yı seçiyor çünkü Kanada’nın yüksek öğretim sistemi uluslararası öğrencilere sunduğu çok kültürlü çağdaş eğitimin yanında hem uygulamalı öğretime, hem pratik deneyime, hem de araştırma fırsatlarına güçlü bir şekilde odaklanmaktadır. Bu çerçevede kendini birçok açıdan geliştirmek isteyen uluslararası öğrenciler için cezbedici akademik programlar sunmaktadır.

  3. Kanada, İngilizce konuşulan ülkeler ile kıyaslandığında nispeten düşük öğrenim ücretlerini sunmaktadır. Kanada’nın farklı bölgelerinde daha uygun fiyatlı programlar da bulmak mümkündür.

  4. Kanada üniversiteleri teknoloji, mühendislik, fenni bilimler, işletme, ekonomi, sosyal bilimler ve beşeri bilimler dahil olmak üzere çeşitli akademik disiplinlere sahiptir ve sunduğu programlar uluslararası düzeyde başarılıdır.

  5. Kanada mühendislik, bilgisayar bilimi, doğa bilimleri ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda önemli bir akademik yetkinliğe sahiptir. Ancak üniversitelerini diğer ülkelerdekilerden ayıran şey, disiplinler arası çalışmalara oldukça önem vermesidir. Yerli çalışmaları, çevre bilimi ve daha fazlası gibi benzersiz programlara odaklanan Kanada üniversiteleri özellikle bu alanların yanı sıra çevre bilimi, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji gibi alanlardaki güçlü araştırmaları ile tanınmaktadır.

  6. Kanada, farklı kültürleri, gelenekleri ve dilleri bir araya getiren çok kültürlü bir topluma sahip misafirperver bir ülkedir. Bu, uluslararası öğrenciler için dinamik ve kapsayıcı bir öğrenme ortamı yaratır. Kanada yüksek öğretim kurumlarında birçok farklı çevreden gelen öğrenciler ile tanışabilir, uluslararası bir kariyer ağı oluşturmaya erken yaşta başlayabilirsiniz.

  7. Şehir ve gece hayatının tadını çıkarmak istiyorsanız Toronto, Vancouver ve Montreal gibi seçenekleri gözden kaçırmamalısınız. Bunlar ülkenin en kapsamlı ve büyük öğrenci merkezleridir ve vakit geçirebileceğiniz çok sayıda müze, galeri, tiyatro ve müzik mekânı ile uluslararası öğrencilere son derece canlı bir kültürel ortamlar sunarlar. Ayrıca bu şehirlerde sosyalleşebileceğiniz sayısız restoran, kafe, bar, pub ve gece kulübü bulunmaktadır.


Kanada’da Kültür

Kanada dost canlısı nüfusu ve yabancılara karşı ılıman tavrı ile tanınır. İfade özgürlüğü, girişimcilik ve yaratıcılık Kanada’nın son derece önem verdiği değerlerdir.

Yaşam tarzı açısından Kanada'nın büyük şehirleri güvenli ve temiz bir çevreye, misafirperver ve çok kültürlü insanlara, çağdaş sanat ve kültür ortamlarına, yüksek yaşam kalitesine ulaşabileceğiniz imkanlara ve heyecan verici gece hayatına sahiptir. Kanada'daki en popüler öğrenci merkezleri olan Toronto, Montreal ve Vancouver aynı zamanda dünya genelinde uluslararası öğrenciler tarafından en çok arzu edilen üç şehridir. QS En İyi Öğrenci Şehirleri (QS Best Student Cities 2023) dünya sıralamasında ilk 20'de yer alırlar.

Kanada'daki Resmi Diller

Kanada'nın İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki resmi dili olduğunu bilmelisiniz; bu yüzden uluslararası bir öğrenci olarak Kanada’da eğitim almak için bu iki dilden birini okumayı seçmelisiniz ve seçtiğiniz dilin yeterliliğini uluslararası sınavlar ile kanıtlamanız gerekmektedir.

Kanada Yemek Kültürü

Kanada’nın yemek kültürü de oldukça çeşitlidir ve birçok geleneksel yemek ülke geneline yayılmıştır. En popüler olanlardan bazılarını merak ediyorsanız Poutine (peynirli ve soslu patates kızartması) ve Saskatoon meyveli turtayı (yaban mersini dolgulu tatlı) örnek verebiliriz. Bunların dışında Kanada’daki çok kültürlü nüfusun sayesinde açılmış, farklı coğrafyaların geleneksel mutfağını sunan restoranları da bulmanız çok kolay olacaktır.

Kanada'da Hava Durumu

Kanada toprak genişliği olarak dünyanın en büyük ülkelerinden biridir, bu da Kanada’da çok çeşitli iklim koşullarını görebileceğiniz anlamına gelir. Ülke, Pasifik kıyılarında yıl boyunca ılıman hava koşulları ve Prairie eyaletlerinde daha sert hava koşulları (sıcak yazlar ve sert soğuk kışlar) ile dört mevsimin tamamını yaşamaktadır.



Kanada'da Üniversitelerin Yüksek Lisans Başvuru Koşulları

Kanada’da master eğitimi almak için belirli başvuru koşulları bulunmaktadır. Kanada üniversitelerine olan çok sayıda başvurudan dolayı, onay süreci oldukça rekabetçi geçmektedir. Eğitim kurumları çok fazla rağbet gördükleri için adayların son derece istekli ve donanımlı olmasını bekler, bu yüzden sağlıklı bir başvuru dönemi yaşanması için öğrenci adaylarının başvuru koşullarına son derece uyması beklenir.


Başvuru Koşulları ve Rekabetçilik:


Adayların, yüksek talep gören eğitim kurumlarının beklentilerini karşılaması gerekir.


Akademik Not Ortalaması:

Not ortalaması, başvurularda önemli bir kriterdir. Üniversitelerin çoğu minimum not ortalaması şartı koymakta, belirlenen ortalamaların altındaki başvurular genellikle kabul edilmemektedir. Her adayın not ortalamasının, tercih ettiği üniversitenin şartlarına uygun olması gerekmektedir.


Dil Yeterliliği:

İngilizce veya Fransızca dil yeterliliği, başvuru için temel bir gerekliliktir. IELTS veya TOEFL gibi uluslararası dil sınavlarından alınan puanlar talep edilir. Bazı kurumlar, dil yeterliliği konusunda şartlı kabul de sunabilir ve hazırlık programlarıyla öğrencilere destek olabilir.


Akademik Referanslar:

Referans mektupları, başvuru dosyasında büyük önem taşır. Bu mektuplar, adayın akademik yetenekleri ve üniversiteye uygunluğu hakkında değerli bilgiler sağlar.


Motivasyon Mektubu:

Adayların programı seçme nedenlerini, akademik ve mesleki hedeflerini anlattıkları motivasyon mektubu gereklidir. Kanada'daki yüksek lisans programları, adaylardan bu evrakın sunulmasını isteyecektir.


Özgeçmiş (CV):

CV, projeler, ilgi alanları ve akademik geçmiş gibi önemli bilgiler içermelidir. Başvuru sürecinde, özgeçmişin detaylı ve güncel olması beklenir.


Araştırma Önerisi:

Eğer adayın potansiyel araştırma projeleri varsa, bunları anlatan bir araştırma önerisi de başvuru koşulları arasındadır. Araştırma önerisi, adayın ilgi alanları ve araştırma becerilerini yansıtır.

Yukarıda belirtilen maddeler, Kanada'da master eğitimi almak isteyen öğrenciler için başvuru sürecinde karşılamaları gereken temel koşulları özetlemektedir. Başvuru yapacak adaylar, bu şartlar ve her kuruma göre değişebilen ek formları titizlikle inceleyerek hazırlıklarını ona göre yapmalıdırlar.

Kanada'da Yüksek Lisans Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

Kanada’da yüksek lisans eğitimi farklı programlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süre genel olarak öğrencinin yüksek lisans eğitimi için seçtiği programa, seçtiği alana ve hatta seçtiği üniversiteye göre değişkenlik gösterebilir. Yine de genel olarak bakılırsa Kanada’da yüksek lisans eğitimi ortalama 2 yıl sürebilmektedir. Bazı kurumların eğitim seneleri 3 döneme ayrıldığı için bu süre 2 sene altına da çekilebilir. Tezli programlar ve araştırma odaklı master programları genelde 2 yıl gibi bir süreyi gerektirmektedir. Bununla birlikte proje tabanlı programları içeren yüksek lisans eğitimleri ise 1 yılda tamamlanabilmektedir.

Program süresi, derslerin yoğunluğu, staj ya da araştırma projelerine bağlı olarak Kanada’da yüksek lisans eğitimi süresi farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle hedefleriniz hakkında en doğru bilgiyi edinebilmek için uzman eğitim danışmanlarımız ile hemen iletişime geçmenizi öneririz.



Kanada'da Yüksek Lisans Ücretleri

Kanada’da yüksek lisans ücretleri birçok faktöre bağlı olarak farklılıklar gösterebilmektedir. Özellikle bu faktör ve unsurların arasında başvurulan ve yüksek lisans yapılan üniversite ile başvurulan program bulunmaktadır. Bununla birlikte öğrencinin uyruğuna ve Kanada vatandaşı olup olmamasına göre de yüksek lisans ücretleri farklılıklar içerebilir. Genel olarak Kanada yüksek lisans ücretleri alınacak eğitim süresi boyunca eşit şekilde dağıtılmaktadır ve kurumlar öğrencilerin özelliklerine bağlı olarak birçok burs imkanı da sunmaktadır. Finansal yardımlar ve ödeme planları gibi destekler öğrencinin akademik başarısına, ekonomik yeterliliğine, eğitim dışı ilgi alanlarına veya bulunduklarını azınlık grubuna göre verilebilmektedir. Bu açıdan Kanada’da master ücretleri farklı unsurlara göre değişkenlik gösterebilir. Kanada’da yüksek lisans eğitimi hedefleyen adaylara yardımcı olması için aşağıda en popüler kurumların fiyat ortalamasını listeledik, daha ayrıntılı bilgi almak için eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçmenizi öneririz.














Kanada'da Yüksek Lisansın Avantajları

Kanada’da yüksek lisans eğitimi almanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajların arasında özellikle kaliteli eğitim almak, kültürel deneyim kazanmak, çalışma imkanlarının genişliği, akademik başarı ve iş olanakları ön plandadır. Dünya genelinde en saygın üniversitelerin bulunduğu ülke olan Kanada, sunduğu kaliteli eğitim programları açısından uluslararası öğrenciler tarafından son derece rağbet gören bir destinasyondur. Bu sebeple de Kanada’da yüksek lisans eğitimi almak kaliteli eğitim almak isteyen öğrencilerin kaçırmaması gereken bir hedeftir. Bu kaliteli eğitim yüksek lisans öğrencisine uzmanlık ve bilgi açısından başka ülkelerde yakalanması zor bir yetkinlik sunmaktadır. Ayrıca çok kültürlü bir ülke olan Kanada, yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere eşsiz bir çevre ve çok kültürlü bir anlayış katmaktadır . Kişisel ve profesyonel gelişime katkı sağlayan bu durum, önemli avantajların arasında yer almaktadır ve uluslararası kariyerinizde ilerlerken özgeçmişinizde dikkat çeken detaylardan biri olacaktır Kanada’da yüksek lisans eğitimi almak birçok çalışma imkanını da beraberinde getirebilmektedir. Özellikle öğrencilik sırasında Kanada’da çalışma izni alabileceğiniz gibi, mezun olduktan sonra da Kanada’da çalışma şansınız bulunmaktadır. Ayrıca, Kanada dünyada yüksek lisans eğitiminde önemli bir konumda olduğu için kurumların size sunduğu uluslararası iş ağları da kariyerinizi planlarken sizlere çok yardımcı olacaktır.. Bununla birlikte Kanada’da master eğitimi almak iş olanakları ve araştırma fırsatları açısından da birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Uluslararası düzeyde rekabet avantajı imkânı ile birlikte Kanada’da yüksek lisans eğitimi kişisel gelişim ve kariyer hedefi açısından da birçok avantaja sahiptir.




Kanada'da Yüksek Lisans İçin Doğru Üniversite Seçimi Nasıl Olmalı?

Kanada’da yüksek lisans için doğru üniversite seçiminde birçok dikkat edilmesi gereken faktör ve unsur bulunmaktadır. Bu konu kişiden kişiye değişen unsurları içerse de genel olarak başvurulacak olan yüksek lisans programının akademik ünü ve kalitesi göz önüne alınmalıdır. Bununla birlikte, yüksek lisans eğitimi için doğru üniversite seçiminde araştırma olanakları, eğitim imkanları ve öğrenci ile öğretmen ilişkileri de dikkate alınması gereken unsurlardır. Kampüs olanakları, iş olanakları, maliyet durumları, barınma seçenekleri de yüksek lisans programına başvuracak kişileri ilgilendiren önemli durumlar içerisindedir. Örneğin bir kişi Kanada’da Fizyoterapi master programına başvuracak ise o alanda araştırmalar yapmalıdır. Bu şekilde, Kanada’da yüksek lisans için doğru üniversite seçimleri gerçekleştirilebilir.

Neden Eğitim kariyerinizi Kanada’da planlamalısınız?

Kanada dünyada eğitim alınacak en iyi ülkelerden biridir. Kanada Akademik hedeflerinizi gerçekleştirebileceğiniz, yeni kültürleri keşfedebileceğiniz ve yüksek yaşam kalitesinin tadını çıkarabileceğiniz mükemmel yüksek öğrenim imkanları sağlar. Kanada'da bir öğrenci olarak hem araştırmaya hem de uygulamalı eğitime odaklanabilirsiniz. Kanada'daki en iyi üniversitelerin arasında Toronto Üniversitesi, McGill Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi bulunmaktadır. Dünyanın her yerinden yüzbinlerce öğrencinin eğitim görmeye geldiği açık fikirli, çok kültürlü bir topluma ait olmak istiyorsanız, Kanada’daki akademik kariyerinizi planlamak için deneyimli eğitim danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.


Kanada'nın uluslararası öğrenciler için müthiş bir eğitim istikameti olmasının en önemli nedenleri şunlardır:

1. Kanada üniversiteleri dünya çapında saygın sıralamalarda yer almaktadır ve Ülkedeki yüksek öğretim kurumlarının 11 tanesi dünyanın en iyi 250 üniversitesi arasında yer almaktadır. Kanada'nın en üst sıradaki üniversiteleri yüksek kaliteli öğretim, araştırma ve akademik kadrosu ve modern öğrenci dostu altyapıları ile tanınırlar. 2. Birçok uluslararası öğrenci akademik hedeflerine ulaşmak için Kanada'yı seçiyor çünkü Kanada’nın yüksek öğretim sistemi uluslararası öğrencilere sunduğu çok kültürlü çağdaş eğitimin yanında hem uygulamalı öğretime, hem de pratik deneyime ve araştırma fırsatlarına güçlü bir şekilde odaklanmaktadır. Bu çerçevede kendini birçok açıdan geliştirmek isteyen uluslararası öğrenciler için cezbedici akademik programlar sunmaktadır. 3. Kanada, İngilizce konuşulan ülkeler ile kıyaslandığında düşük öğrenim ücretleri sunmaktadır. Her ne kadar bazı büyük öğrenci merkezlerinde okumak bazen daha pahalı olsa da Kanada’nın bazı bölgelerinde çok daha uygun fiyatlı programlar bulabilirsiniz. 4. Kanada üniversiteleri teknoloji, mühendislik, fenni bilimler, işletme, ekonomi, sosyal bilimler ve beşeri bilimler dahil olmak üzere çeşitli akademik disiplinlere sahiptir ve sunduğu programlar uluslararası düzeyde başarılıdır. 5. Kanada mühendislik, bilgisayar bilimi, doğa bilimleri ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda önemli bir akademik yetkinliğe sahiptir. Ancak üniversitelerini diğer ülkelerdekilerden ayıran şey, disiplinler arası çalışmalara oldukça önem vermesidir. Yerli çalışmaları, çevre bilimi ve daha fazlası gibi benzersiz programlara odaklan Kanada üniversiteleri özellikle bu alanların yanı sıra çevre bilimi, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji gibi alanlardaki güçlü araştırmaları ile tanınmaktadır. 6. Kanada, farklı kültürleri, gelenekleri ve dilleri bir araya getiren çok kültürlü bir topluma sahip misafirperver bir ülkedir. Bu, uluslararası öğrenciler için dinamik ve kapsayıcı bir öğrenme ortamı yaratır. Kanada yüksek öğretim kurumlarında birçok farklı çevreden gelen öğrenciler ile tanışabilir, uluslararası bir kariyer ağı oluşturmaya erkenden başlayabilirsiniz. 7. Şehir ve gece hayatının tadını çıkarmak istiyorsanız Toronto, Vancouver ve Montreal gibi seçenekleri gözden kaçırmamalısınız. Bunlar ülkenin en kapsamlı ve büyük öğrenci merkezleridir ve vakit geçirebileceğiniz çok sayıda müze, galeri, tiyatro ve müzik mekânı ile uluslararası öğrencilere son derece canlı bir kültürel ortama sunarlar. Ayrıca bu şehirlerde sosyalleşebileceğiniz sayısız restoran, kafe, bar, pub ve gece kulübü de bulunmaktadır.




Kanada'da üniversite nasıl seçilir?

Kanada'da sizin için en iyi üniversiteyi nasıl seçeceğinizi merak ederken, 200'den fazla devlet ve özel üniversitenin yanı sıra bir o kadar da devlet koleji ve enstitüsünün sunduğu seçenekler arasında kararsız kalabilirsiniz. Peki mevcut yüzlerce özgün seçenek arasından Kanada'da kendinize uygun Üniversiteyi nasıl seçersiniz?

Dikkat etmeniz gereken aşamaları sizin için listeledik:


● Üniversite sıralamalarına bakın. Bunu, yüksek kaliteli üniversiteleri ilk 100 listelerinin dışında da bulabileceğinizi bilerek yapınız. ● Araştırmanızı yaparken Kanada haritasına göz atmayı unutmayın. Kanada çok büyük bir ülkedir. Uzak mesafeler sizin için sorun teşkil ediyor mu? Seçtiğiniz yerlere gidip gelmek kolay mı? Görmek veya yaşamak istediğiniz yerin ulaşım opsiyonları nelerdir? Bu tarz soruları Kanada’daki eğitim hayatınızı planlarken göz önünde bulundurmalısınız. ● Güçlü yönlerinizi üniversiteye kabul kriterleri ile eşleştirin. Birden fazla üniversitenin başvuru koşullarını inceleyin ve nerede ekstra avantaja sahip olabileceğinizi düşünün. Kanada’daki yüksek öğrenim kurumlarının öğrenci kabul ederken akademik başarının yanında, öğrenci profiline ve özgeçmişine de önem verdiğini unutmayınız. ● Harcamalarınızı tahmin edin. Bazı Kanada şehirleri diğerlerinden daha pahalıdır. Öğrenim ücretleri söz konusu olduğunda üniversitelerde de durum aynıdır. Ne kadarı sizin için çok fazla? Seçtiğiniz kuruma ve programa ve bulunduğunuz şehre göre öğrenim maliyetlerinde değişimler olabileceğini unutmayınız. ● Kariyer hedefleriniz eğitimizi planlarken önemli bir etken olmalıdır. Başvurduğunuz programın veya üniversitenin hedeflediğiniz sektörle iyi bağlantıları var mı? O kurumdan mezun olan biri daha sonra kariyer yolunu seçerken kurumdan nasıl yardımlar edinecek? Bunların önemli sorular olduğunu unutmayınız. ● Şehir ve kampüs büyüklüğü. Büyük şehir hayatından mı yoksa daha sessiz, küçük topluluklardan mı hoşlanıyorsunuz? Eğitim görürken çalışmak istiyor musunuz? İşe nasıl gidip gelmek istiyorsunuz? Kampüse ulaşım kolay mı, değil mi? Her kurumun ve şehrin farklı ulaşım seçenekleri sunduğunu unutmayınız ve seçim yaparken bu yönleri de göze alınız.

Her ne kadar Kanada’daki yüksek lisans hedefiniz için size yardımcı olacak bu yazıyı ele almaya çalışsak da, bu süreçler başvuran adayların nitelik ve isteklerine göre değişecektir. Ayrıca Kanada’da yüksek lisans eğitimizi planlarken birçok ayrıntıya fazlasıyla dikkat etmeniz ve başvuru ve kayıt süreçlerinin incelikli bir özen gerektirdiğini unutmamalısınız.

Bu zorlayıcı süreçte doğru bilgiye ulaşmak ve başvuru sürecinizi başarıya ulaştırmak için deneyimli ekibimizden yardım almanızı öneririz. Daha fazla zaman kaybetmeyin ve uluslararası akademik hedeflerinizi gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçin!



188 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page