top of page

Kanada'da Eğitimin ve Yaşamın Hayatınıza Pozitif Etkisi

Güncelleme tarihi: 7 Mar

Kanada’da yaşayan, göç etmiş popülasyonun geleceğe bakışı, aşağıda sayacağımız bazı sebeplerden dolayı, oldukça olumlu ve bu hayatın bir parçası olmak da aslında çok zor değil. Kanada’ya ayak basmanın ve zaman içinde Kanada’lı olmanın birçok yolu mevcut, bu yollardan birisi de EĞİTİM!

Doğası, ekonomisi, politikası, eğitimi, kanunlar ve uygulamaları, insan ilişkileri… konulara adaletli ve medeni yaklaşımları ile dünyaya örnek bir ülke kabul edilen Kanada, her dinden ve kültürden insanları buluşturan bir ülke. Kanada’ya gelenler için her daim vurgulanan ve hatta teşvik edilen ana konu, herkesin kendi kültür ve alışkanlıklarını korumaya devam etmesi, ülkenin asıl zenginliğinin bu çeşitlilikten kaynaklı olduğu!

Bir çeşit sosyal devlet olarak tanımlayabileceğimiz Kanada’da bireyler, kanunlar karşısında eşit, kimseye toplumdaki yeri, iş hayatındaki pozisyonu veya maddi gücü sebebiyle farklı davranılmadığı bir ülke. Suçlu olduğun ispatlanana dek suçsuz kabul edildiğin, yalanın hiçbir sekilde sevilmediği, iyi niyet, doğruluk ve dürüstlüğün baz alındığı bir ülke. Eğitimin ve sağlığın devlet eliyle yönetildiği ve bu anlamda her kesime benzer standartta hizmetin verilebildiği bir ülke.



Güçlü, zengin ve vatandaşına eşit davrandığı bilinen bir devletin parçası olmak ve burada eğitim alıp yaşamını sürdürmek, tabiatı ile gelecek ile ilgili kaygı ve stresin çok daha düşük olduğu anlamına gelmekte. Hal böyle olunca da, uzun vadede Kanada tecrübesinin hayatınıza pozitif etkisi illaki de büyük olmakta :)


C&C – Kanada’da Eğitim ekibi olarak bizler, özellikle Türkiye’den Kanada’ya gelmeyi düşünen, buradaki hayatı deneyimlemek isteyen, kendilerini ingilizce ve uzmanlık anlamında bir nebze daha donatmak isteyen, burada çocuklarına nispeten esnek yapıda bir eğitim aldırmak isteyen, hatta ileride onların iş hayatlarında daha avantajlı olacaklarına inanan Veli ve Öğrencilere yardımcı oluyoruz.


Okul seçimi, yaşanacak şehir ve bölge seçimi, potansiyeli olan iş konuları gibi alanlarda hizmet verirken, Kanada’nın farklılıklarını ve doğal güzelliklerini şeffaf ve samimi bir dille sizlere aktarmaya çalışıyoruz.


Kanada İle İgili Merak Edilenler

478 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page