top of page

University of Montreal: Genel Bilgiler, Başvuru Şartları ve Ücretler

Güncelleme tarihi: 6 Kas 2023

Montreal Üniversitesi Times Higher Education’ın 2024 küresel üniversite sıralamasında 111. , 2023 Etki Sıralamasında 42. ve 2022 Küresel İtibar Sıralamasında 126. yüksek eğitim kurumu olarak yer almıştır.

1878’de kurulan Montreal Üniversitesi, önde gelen bir araştırma üniversitesidir. Polytechnique Montreal (mühendislik) ve HEC Montreal (işletme) gibi yapıları ile Montreal Üniversitesi, Kuzey Amerika'daki en büyük yüksek eğitim kurumlarından biridir.

Montreal Üniversitesi her yıl 680 milyon dolardan fazla araştırma fonu alır ve bu rakam da onu Kanada'nın dördüncü büyük araştırma üniversitesi yapmaktadır.

Montreal Üniversitesi pek çok tanınmış laboratuvarı yaratmış ve bunları bünyesinde bulundurmaktadır. bunlar arasında şunlar yer almaktadır: Makina öğrenimi araştırmalarına odaklanan, önde gelen üniversite araştırma merkezi MILA - Quebec Yapay Zeka Enstitüsü; kendi alanının en üretkenlerinden olan İmmünoloji ve Kanser Araştırma Enstitüsü (IRIC); ve Kanada'nın en kapsamlı kamu hukuku araştırma merkezi olan Centre de recherche en droit public (CRDP).

13 fakültesi ve bağlı okullarıyla Montreal Üniversitesi'nin 67.000 öğrencisi ve 2.300 profesörü ve araştırmacısı bulunmaktadır.

Montreal Üniversitesi, adını aldığı Şehrin misafirperver çok kültürlü yapısını ayrıca kendi bünyesinde de yansıtmaktadır. Montreal Üniversitesindeki öğrencilerin neredeyse dörtte biri Kanada dışından gelmektedir. Ayrıca Montreal kültürel canlılığı, güvenliği ve düşük yaşam maliyeti ile tanınır.


Montreal Üniversitesi İstatistikleri


Montreal Üniversitesi Yerleşke Bilgileri


Montreal kampüsü


Royal Dağı'nın kuzey yamacında yer alan ana kampüs, dağın çevresindeki mahallelere kadar uzanır ve çeşitli disiplinlerden birçok öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.








 

Montreal Üniversitesi Roger Gaudry Binası Ulusal Tarihi Alanı


Université de Montréal kampüsünün kalbinde yer alan Roger Gaudry Binası, Montréal'in önemli ve sembolik yapılarından biridir. 1928 ile 1943 yılları arasında inşaatı tamamlanan binayı, mimar ve mühendis olan Ernest Cormier tasarlamıştır.


Montreal Üniversitesi Brossard kampüsü


Yeni Brossard kampüsü, Brossard'ın çok işlevli sınıfları, laboratuvarları, yaratıcı alanları ve iki kat üzerinde 3.500 metrekareye yayılan bir oditoryumu ile son derece donanımlı bir öğrenme, düşünme ve tartışma alanıdır.

Bol doğal ışığa ve modern bir mimari yapıya sahip olan kampüs, ders çalışma için en uygun koşulları sağlar. Kampüs, çok modlu öğretim ve öğrenim, mesleki eğitim ve çevrimiçi öğretim için özel olarak tasarlanmıştır. Ayrıca son teknoloji video yakalama ve sanal gerçeklik teknolojisiyle donatılmıştır.


Montreal Üniversitesi MIL Kampüsü


Yeni MIL kampüsü, Montréal'in birçok mahallesinin kesiştiği noktada yer alır.MIL kampüsünün ilk binası , Fen-Edebiyat Fakültesinin dört önemli bölüme ev sahipliği yapmaktadır: kimya, fizik, coğrafya ve biyolojik bilimler.


Yerleşkenin Özellikleri





Montreal Üniversitesi Laval kampüsü


Bazı programlardaki öğrenciler hem Laval hem de Montreal'de ders alırlar.Bazı programlardaki öğrenciler ise tüm derslerini Laval Kampüsü'nde alabilirler.Hemşirelik, psikoloji, sosyal hizmet ve okul öncesi eğitim alanlarındaki lisans öğrencileri için bu durum geçerlidir.










Montreal Üniversitesi Lisans Bölümleri


Montreal üniversitesine başvuru yapmak isteyen öğrenci adayları için aşağıda popüler bölümleri listeledik. Daha ayrıntılı bilgi almak için deneyimli kadromuzla iletişime geçebilirsiniz.

Montreal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi


















































Montreal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (Sadece 1 Lisans Bölümü)

Diş Hekimliği Lisans Doktorası:

Université de Montréal'deki diş hekimliği lisans doktora programı (DMD) beş yıl sürer.

Quebec'te diş hekimliği mesleği özel bir uygulama mesleğidir. Bu, herkesin Ordre des dentistes du Québec (ODQ)’den lisans alması ve mesleği icra etmek için kuruma kayıtlı olması gerektiği anlamına gelir. Bu izni alabilmek için mezunun Kanada Ulusal Diş Muayene Kurulunun sınavlarını geçmesi gerekir. Daha ayrıntılı bilgi almak için deneyimli kadromuzla iletişime geçebilirsiniz.


Montreal Üniversitesi Eğitim Fakültesi (Toplam 11 Bölüm)

















Montreal Üniversitesi Çevre Tasarımı Fakültesi (Toplam 5 Bölüm)











Montreal Üniversitesi Hukuk Fakültesi





Bakalorya programı hukuk alanında temel eğitim vermeyi amaçlamaktadır.Aynı zamanda bu program , hem yerel hem de uluslararası düzeyde çeşitli meslekleri edindirmenin yanında, yüksek öğrenime ve diğer uzmanlık çalışmalarına hazırlık için açık ve esnek eğitim sunmayı da amaçlamaktadır. Bu eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler toplumun farklı kesimlerinde, hukuki beceri ve bilgi gerektiren çeşitli görevleri alabileceklerdir.


Montreal Üniversitesi Yüksek Lisans Programları




























Montreal Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler için başvuru koşulları


Montreal Üniversitesi'ndeki tüm lisans programları Fransızca olarak verilmektedir. Bu nedenle, Montreal Üniversitesinde lisans okumak isteyen tüm öğrencilerin en başta fransızca yeterliliğe sahip olması gerekmektedir.


Montreal üniversitesi başvuruları çevrimiçi portallar ile yapılmaktadır.Daha ayrıntılı bilgi almak için deneyimli kadromuzla iletişime geçebilirsiniz.




Montreal Üniversitesi Başvuru Ücreti:


112,50 CAD


Montreal Üniversitesi Kabul şartları:


● Lise Diploması

● Gerekli genel not ortalaması: 4,3 ölçeğinde 3,0 (%82)

● Fransızca dil yeterliliği

● B2 veya 605/DALF/TEF

● TFI 605/990

● Tavsiye mektubu


Montreal Üniversitesi Başvuru Tarihleri


Montreal Üniversitesi eğitim süreci güz, kış ve yaz olmak üzere 3 döneme ayrılmıştır ve bu dönemler yaklaşık 15 hafta sürmektedir. Öğrenci adayları genellikle güz döneminde kabul edilir, ancak bazı öğrenciler eğitim süreçlerine kış veya yaz aylarında başlar. Öğrenci adayları bu 3 döneme de başvuru yapabilirler. Her ne kadar başvuru tarihleri bazı bölüme göre değişiklik gösterebilse de sizin için aşağıdaki genel dönem tarihleri ve son basvuru günlerini listeledik.


Montreal Üniversitesi Güz Dönemi

Ağustos-Aralık

Başvuru döneminin başlangıcı: Bir önceki yılın 15 Ağustos'u

Tüm adaylar için başvuru süresinin sonu: 1 Şubat


Montreal Üniversitesi Kış Dönemi

Ocak - Nisan

Başvuru döneminin başlangıcı : 1 Şubat

Tüm adaylar için başvuru süresinin sonu: 1 Eylül


Montreal Üniversitesi Yaz Dönemi

Mayıs - Haziran

Başvuru döneminin başlangıcı: Bir önceki yılın 15 Ağustos’u

Tüm adaylar için başvuru süresinin sonu: 1 Şubat


Yabancı Öğrencilerin Kanada’da öğrenim görmek için tüm evrak işlerini tamamlamaları 3 ila 6 ay kadar sürebileceğini unutmayın. Bu formalitelerin zamanında tamamlanmaması durumunda daha sonraki bir tarihte yeni bir başvuruda bulunmanız gerekecektir. Daha ayrıntılı bilgi almak için deneyimli kadromuzla iletişime geçebilirsiniz.



Montreal Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler İçin Eğitim Ücretleri


Montreal Üniversitesi’nin öğrenim ücretleri ABD’deki yüksek öğretim kurumlarına göre çok daha düşüktür. Montreal Üniversitesinde öğrenim ücretleri 3 senelik öğrenim süresine göre hesaplanır. Bu öğrenim süreleri üçlü dönemlere (trimestre) ayrılmıştır : Güz, Kış ve Yaz..


Montreal Üniversitesi Üniversite kredileri


Öğrenim maliyetini hesaplarken göz önünde bulundurmanız gereken ilk değişken, bir derste edinilen kredi sayısıdır. Kredi, bir dersin hedeflerine ulaşmak için gereken iş yüküne karşılık gelen değerdir. Bir kredi, sınıfta geçirilen saat sayısı da dahil olmak üzere yaklaşık 45 saatlik çalışmaya eşdeğerdir. Derslerin genellikle üç kredisi vardır. Lisans derecesi edinebilmeniz için toplam 90 kredi biriktirmeniz gerekecektir.

Lisansüstü programları açısından kredi dağılımı farklıdır. Krediler araştırma ve tez yazma, staj veya için verilir. Programın yapısı ve kredi dağılımı fakülte ve bölüme göre değişir.


Öğrenim ücretlerine ek olarak, öğrenci işleri ve yönetim ücretleri de dahil olmak üzere ödenmesi gereken başka ücretler de vardır.



Montreal Üniversitesi 1 sınıf ücretleri






























*Bu tahminler 2023-2024 akademik yılı için hesaplanmıştır.

*Sağlık ve diş sigortası veya uluslararası öğrenci sigortası dahil değildir.

Daha ayrıntılı bilgi almak için deneyimli kadromuzla iletişime geçebilirsiniz.



Montreal Üniversitesi Konaklama


University of Montreal okulunu tercih eden öğrenciler için şehirde birçok konaklama seçeneği mevcuttur. Öğrenciler tarafından en çok tercih edilen konaklama çeşitleri ise sırasıyla:

1. Öğrenci Yurdunda kalma

2. Ev ya da oda kiralama

3. Güvenilir bir aile yanında konaklamadır.


Montreal Üniversitesi Kampüs İçi ve Kampüs Dışı Konaklama


Montreal Üniversitesi Kampüs İçi Konaklama


Kampüs içinde öğrenci yurtları oldukça rağbet görür. Bu tercihin sebebi yurtların güvenli oluşu ve ulaşımın kolay oluşudur. Kampüs içindeki bu yurtlarda bütçenize göre tek kişilik bir odada veya paylaşımlı odada kalabilirsiniz. Eğer uyum yaşamakta zorluk çekmeyecekseniz paylaşımlı oda sayesinde sadece konaklama maliyetiniz azalmaz ayrıca başka ülkeden gelen yabancı bir öğrenci ile iletişime geçerek dil gelişiminize katkıda bulunabilir ve yeni kültürleri tanıyabilirsiniz. Yurtlarda temizlik ve hijyen da sağlanmaktadır. Yurtlarda, haftada ya da 2 haftada bir olacak şekilde temizlik hizmeti verilmektedir.


Montreal Üniversitesi Kampüs Dışı Konaklama


Aile yanı konaklama kampüs dışı konaklamada en çok tercih edilen barınma türüdür. Aile yanında konaklamada;


-Öğrenci yurtlarına göre haftalık ücretlerin daha uygundur. Ayrıca aile ortamını yaşamak ve bunu farklı bir kültürde gözlemlemek isteyen öğrenciler tarafından çok iyi bir seçenektir.

-Ev ya da oda kiralamada ise tıpkı yurtlardaki gibi tek kişilik veya paylaşımlı oda seçenekleri bulunmaktadır. Tercihinize ek olarak sabah kahvaltısı ya da günde 3 öğün yemek gibi seçimler de yapabilirsiniz. Genellikle bütçeye hitap etmesi bakımından öğrenciler özellikle oda kiralama seçeneğini tercih etmektedir




Montreal Üniversitesi Burs Olanakları


Montreal Üniversitesi, her yıl uluslararası öğrencilerin eğitim ücretlerini karşılamak için burs olanağı sunmaktadır. Uluslararası öğrencilerin bu burstan yararlanabilmesi tam zamanlı bir eğitime kayıt de olması gerekmektedir. Farklı burs olasılıklarını değerlendirmek ve daha ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.



Montreal Üniversitesi Giriş Kriterleri


Kuruma giriş kriterlerinde lisans ve lisansüstü programlar için gerekli diplomaların, dil yeterlilik şartların sağlanması ve tüm belgelerin eksiksiz olması gerekmektedir. Hedeflenen bölüme göre başvuru gereksinimleri değişebilir. Seçeceğiniz bölümün kriterlerini ve daha birçok detayı öğrenmek için eğitim danışmanlarımızdan online randevu alabilir ve yurtdışında eğitim kariyerinizi uzman yardımıyla planlamaya başlayabilirsiniz.

Diğer üniversitelerimizle ilgili yazdığımız bilgilendirici ve uzman içeriklere isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz:



248 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page