top of page

Kanada’da Tır Şoförü Olmak – Vize Başvuru Süreci, Şartları ve Avantajları

Güncelleme tarihi: 12 Mar

Kanada, dünyanın en çok ihracat yapan ülkelerinden biridir. Bu yüzden yüklerin taşınması ve ülke içerisinde aktarılması için karayolu tercih edilmektedir. Ayrıca yurtdışından Kanadaya şoför alıma konusu en çok araştırılan konular arasındadır. Tır şoförü konusunda en çok talep edilen bölgeler, Britanya Kolombiyası, Ontario ve Alberta eyaletleridir. Bu eyaletlerde çalışmak isteyenlerin Kanada şoför alımı başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.


Kanada’daki işgücünün giderek yaşlanması ve çalışanların ikamet ettikleri yerlerde iş fırsatlarını değerlendirmeleri bu açığı ortaya çıkarmaktadır.




Kanada Eyaletlere Göre Tır Şoförü Maaşları

Kanada’da taleplere ve iş yoğunluğuna göre tır şoförlerinin aldığı maaşlar da farklılık göstermektedir. Kanada genelinde bu rakam ortalama olarak 33/Saat CAD (Kanada doları) olarak söylenmektedir.


Kanada genelinde en çok talep gören Britanya Kolombiyası eyaleti içerisinde ortalama olarak 37.15 Kanada doları saatlik olarak ödenmektedir.  Kanada tır şoförü iş başvurusu konusunda diğer bir dikkat çeken eyalet Alberta olacaktır. Alberta eyaletinde bu rakamlar saatlik olarak 38 Kanada doları olarak öne çıkmaktadır. Ancak en fazla dikkat çeken ve talep gören eyaletlerden bir tanesi olan Quebec’te ise bu rakam daha az seviyededir.


Quebec eyaletinde saatlik olarak ortalama 28 Kanada doları biçiminde bu fiyatlar öne çıkmaktadır. Bunun dışında NewFoundland ve Labrador eyaleti de saatlik olarak 33 Kanada doları kazanılması mümkün olan bir yerdir. Ayrıca Nunavut eyaleti için de bu rakam 34 Kanada doları, Saskatchewan eyaleti için de 32 Kanada doları denilebilir.


Kanada'da Eyaletlere ve Bölgelere Göre Tır Şoförü Maaşları

Eyalet

Saatlik Ücret

British Columbia (BC)

37.15 CAD / Saat

Alberta

38 CAD / Saat

Quebec

28 CAD / Saat

NewFoundland

33 CAD / Saat

Labrador

33 CAD / Saat

Nunavut

34 CAD / Saat

Saskatchewan

32 CAD / Saat

*CAD = Kanada Doları


kanadada tır şöförü olmak


Kanada’da En Çok Tır Şoförü Alan Eyaletler

Kanada’da lojistik sektörü son derecede gelişmiştir. Bununla beraber Kanada Tır şoförü arayan şirketler gün geçtikçe çoğalmaktadır.


Saskatchewan Tır Şoförü Olmak

Kanada’nın Saskatchewan eyaleti içerisinde de tır şoförlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Genel itibarıyla Kanada tır şoförü arayan firmalar bu eyalette yoğun bir biçimde tır şöförü aramaktadır. Bu eyalette yeni projeler başlatılarak yabancı tır şoförlerine istihdam yaratılmıştır.


British Columbia'da Tır Şoförü Olmak

Britanya Kolombiyası eyaletinde de tır şoförlerine ihtiyaç vardır. Bununla beraber Kanada şoför iş ilanları bu eyalet için de oldukça yoğun bir şekilde yer almaktadır.


Nova Scotia'da Tır Şoförü Olmak

Kanada’nın Nova Scotia eyaletinde de tır şoförlerine ihtiyaç fazlasıyla görülmektedir. Ayrıca Kanada’da şoför maaşları bu eyalette diğer eyaletlerin çok üstünde olduğundan dolayı bu konumda çalışmak isteyenlerin sayısı fazladır.


Alberta'da Tır Şoförü Olmak

Kanada’nın Alberta eyaletinde de tır şoförlerinin yanı sıra ağır kamyon şoförlerine yönelik arayışlar vardır. Bu eyalette de yıllık olarak tır şoförlerinin Kanada maaşı ilgi çeken bir noktada olmaktadır.


Ontario'da Tır Şoförü Olmak

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı olarak da tır şoförü arayışı yaygındır. Daha çok bu eyalet üzerinden tıbbi cihazların ve katı atıkların taşınması adına tır kullanan kişilere yönelik açıklar vardır. Ayrıca bu denli geniş bir talebin olması da maaşları ciddi oranda arttıran bir husustur.



kanadada şöför maaşları

Kanada’da Tır Şoförlerinin Çalıştığı Firmalar

Kanada’nın farklı farklı eyaletlerinde yer alan bu firmaların sektörleri de değişkenlik göstermektedir. Her birinde ideal çalışma koşulları ve uygun maaş şartları tır şoförlerini beklemektedir. Kanada’da yer alan ve öne çıkan bazı firmaları şu şekilde sıralanmaktadır;


●       O.K. Industries

●       Walmart

●       Waste Management

●       PepsiCo

●       Clean Harbors

●       XPO Lojistik

●       Bison Transport

●       Amazon


Kanada'da Tır Şoförü Vizesi İçin Nereye Başvurulur?

Kanada’da tır şoförü olmak için "Geçici Yabancı İşçi Programı" dahilinde başvuru yapmak gerekecektir. Ayrıca kalıcı oturum izni almak için Express Entry sistemine başvuru yapmak da diğer bir alternatiftir. Ayrıca Kanada’da tır şoförü olmak için iş teklifi yapıldıktan sonra bu programlara başvuru yapmak gerekebilir. Başvuru sonrasında 6 ay içerisinde göç edecek olan kişiler sonraki süreçte tüm işlemleri online olarak halledecektir. Kanada’da tır şoförü olmak istiyorum diyen herkesin bu süreci tamamlamaları önem teşkil etmektedir.


kırmızı renkli kanada tırı

Kanada Tır Şoförü Vizesi İçin Başvuru Şartları

Kanada, Geçici Yabancı İşçi Programı kapsamında uzun yol şoförlerini istihdam etmeye başlamıştır. Ancak Kanada’da tır şoförü olmak için bu işlem yeterli olmayacaktır. Sonrasında da Kanada işçi vizesine başvuru yaparak süreci tamamlamakta da fayda vardır.

Başvuru yapan kişilerin 6 ay içerisinde göç etmeleri için online işlemleri derhal halletmeleri önemlidir. Ayrıca Kanada’da tır şoförü olmak için gerekli evraklar konusunda da eksiksiz ve doğru bir biçimde hareket etmelerinde yarar vardır. Ancak tüm bu süreçlere başlamadan önce Kanada’daki herhangi bir şirketten teklif almaları şarttır. Bu teklifi değerlendirmeleri ve çalışarak başarılı olmaları halinde de çalışma izinleri oturum iznine dönüşebilmektedir.


Kanada Tır Şoförü Başvuru Formu Nedir?

Kanada’da tır şoförü olmak için başvuru formu, bu ülkenin bir lojistik firmasında şoförlük yapmak için mutlaka doldurulması gereken bir dokümandır. Kanada’da tır şoförü ücreti konusunda tatminkar olan kişilerin bu şekilde hareket etmeleri de uygundur. Ancak her bir lojistik firması kriterlerine bağlı olarak bu formlar da farklılık gösterecektir. Daha çok sürücülerin özellikleri, eğitim durumları ve deneyimleri gibi detaylar bu formlarda yer alacaktır. Kanada’da şoför olmak gibi bir amacı bulunan kişilerin bu formu incelemelerinde yarar vardır. Ayrıca başvuru formu doldurma işlemlerini de kesin olarak doğru ve eksiksiz bir biçimde tamamlamaları da önem teşkil etmektedir.


Kanada Tır Şoförü Ehliyeti Nasıl Alınır?

Kanada iş ilanları tır şoförü odaklı olarak da varlık göstermektedir. Ancak bunun için gerekli sürücü belgelerine de gerek duyulmaktadır. Bununla beraber Kanada’da tır ehliyeti almak adına ilk olarak bu ülkede çalışma izni ile geçici işçi olarak gitme şansı herkes için vardır. Ancak izin alınarak ülkeye giriş yapıldığında da gidilen eyaletteki bir sürücü kursuna yönelmek öncelikli olmalıdır. Sürücü adayları bu kurslarda belirli bir süre eğitim alacaktır. Sonrasında da Kanada ehliyet sınavına dahil olarak başarılı sonuçlandırması halinde ehliyet alabileceklerdir.



beyaz ve gümüş uzun bir tır

Derinlemesine Uzmanlık ve Bilgi Deneyimi

Ekibimiz Kanada'nın göçmenlik yasaları ve düzenlemeleri üzerine geniş ve ayrıntılı bilgiye sahiptir. Bu, size en güncel ve doğru yönlendirmeyi sunarız.

Etik ve Profesyonel Danışmanlık

Açık ve Net Fiyatlandırma

Kişiye Özel Esnek Yaklaşımlar

Üstün Müşteri Memnuniyeti

Göçmenlik Danışmanlığı Hizmetleri İçin İletişime Geçin

Eğitim Danışmanlığı İçin Bilgi Alın

Detaylı Bilgi İçin Kaynaklarımızı İnceleyin

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin


722 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page