top of page

Kanada Vize Görüşmesi: Kanada Vizesine Başvurmadan Önce Mutlaka Okuyun!

Canada'ya vize başvurusu yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli adımlar ve gereklilikler bulunmaktadır. Bu süreç, belirli belgeleri hazırlamaktan, çevrimiçi başvuru yapmaya, biyometrik bilgileri (parmak izi) sunmaya ve gerektiğinde bir mülakata katılmaya kadar bir dizi aşamayı içerir. Çevrimiçi (online) vize başvurusu tamamlandığında, belgeler Kanada Konsolosluğu tarafından incelemeye alınır. Kanada vize başvurusunda vize mülakatı zorunlu değildir fakat yetkililerce gerekli görüldüğü takdirde, vize mülakatına katılmanız, ek bilgi sunmanız, bir tıbbi muayene veya polis belgesi almanız istenebilir.

Kanada Konsolosluğu ya da Kanada Büyükelçiliği tarafından düzenlenen vize mülakatlarında; başvuru sahiplerinin seyahat nedenleri, finansal durumları ve diğer çeşitli faktörler göz önünde bulundurulmaktadır.

Gerekli görüldüğü takdirde yapılacak vize görüşmesinde dikkat edilmesi gereken hususların arasında birçok etken bulunabilmektedir. Özellikle vize mülakatı sırasında verilen cevapların ve belirtilen bilgilerin vize başvurusunda sunulan bilgilerle tutarlı olması ve bunların eksiksiz ve doğru bir şekilde ifade edilmesi çok önemlidir. Eğer vize müracaatında sunulan evrak veya vize mülakat soruları yanlış cevaplanırsa bu vize reddi için bir neden teşkil edebilir.

Vize görüşmeleri esnasında konsolos veya yetkililere saygılı davranmak ve iyi bir iletişim halinde olmak da önemli bir konudur.

Tüm bunların yanı sıra vize başvurusunda vize onayı almak için mantıklı ve geçerli bir seyahat sebebinin bulunması gerekmektedir. Bu anlamda da vize başvurularında seyahat planlarının doğru aktarılması ve bu planlar içerisinde yapılacak aktivitelerin de detaylı olarak açıklanması önerilir.

Vize görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken hususların arasında finansal durum ve aile bağlarının güçlü olduğunun gösterilmesi çok önemli iki kriterdir. Başvuru sahibinin bu iki konuyu belgelerle ispat etmesi beklenmektedir.

Önemli Bilgi: Kanada Vize Rehberi!



Vize Görüşmelerinde Sık Sorulan Sorular


Vize görüşmelerinde konsolosluk ya da büyükelçilik yetkilileri, vize için başvuran kişiye birtakım sorular yönetilmektedir. Bu sorular vize görüşmelerinin olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasında önemli bir rol oynayabilmektedir.

Vize mülakatı hangi dilde olur veya vize görüşmesi ne kadar sürer gibi soruların cevabı birçok şart ve duruma göre değişebilmektedir. Ayrıca vize görüşmelerinde sorulan sorular Kanada dil eğitimi vizesi başvurularında da sıklıkla sorulmaktadır. Başvurularda sıklıkla sorulan soruların arasında seyahat amacı, başvuru yapılan ülkede kaç gün kalınacağı, maddi durum, okul bilgileri ve Kanada’da kalınacak yer soruları ön plana çıkmaktadır.

Kanada için vize görüşmelerinde sıkça sorulan sorular, vize için başvuran kişinin başvurduğu vize türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ayrıca vize görüşmesinde seyahat amacı da bu soruları etkileyebilmektedir. Yine de bazı durumlarda, sıklıkla sorulan sorular benzerlik gösterebilmektedir.


Kanada vize görüşmelerinde sıklıkla sorulan soruların arasında şu sorular ön plana çıkar:

  • Mesleğiniz Nedir?

  • Aile Durumunuz Nedir?

  • Seyahat Amacınız Nedir?

  • Kanada’da Nerede Kalacaksınız?

  • Kanada’da Kaç Gün Kalacaksınız?

  • Daha önce Kanada’ya Seyahat Ettiniz Mi?

  • Ülkenize Geri Dönme Durumunuz Var Mı?

  • Daha Önce Hangi Ülkeleri Seyahat Ettiniz?

  • Eğer Varsa Eşiniz Seyahate Katılacak Mı?

  • Kanada’da Kalmak İçin Yeterli Dil Bilginiz Var Mı?

  • Kanada Seyahati Esnasında Sağlık Sigortasına Sahip Misiniz?

  • Seyahat Esnasında Hangi Aktivitelere Katılmayı ve Hangi Etkinliklerde Bulunmayı Düşünüyorsunuz?

Kanada hakkında eğitim, göçmenlik ve vize konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz, bizimle aşağıdaki link üzerinden iletişime geçebilirsiniz.




Kanada Vize Görüşmesi Öncesinde Yanımızda Olması Gereken Evraklar


Gerek duyulduğu takdirde, Kanada için vize görüşmesine gidece kişiler Kanada vize başvurusu öncesinde çeşitli evrakların teminini sağlamalıdır. Kanada Konsolosluğu yetkililerinin başvurandan istediği çeşitli belgeler vize görüşmesi sırasında da yanlarında bulunmalıdır.

Kanada vize için gerekli evraklar arasında geçerli tarihi olan bir pasaport öncelikli olarak yer almaktadır. Vize başvuru formu da başvuruda temel belgelerin arasında yer almaktadır. Başvurulan vize türü için ve özellikle Kanada’nın vize başvurusu için konsolosluk tarafından belirlenmiş olan biyometrik fotoğraflar gerekliliklerine uygun bir fotoğraflara sahip olmak da vize görüşmesinde gereken evrak arasında yer almalıdır.

Seyahat planları konusunda da uçak bileti, otel rezervasyonları ve bu gibi çeşitli belgeler de vize görüşmesinde önemli rol oynamaktadır. Finans konusunda da finansal belgeler önemli ve gerekli evraktır. Sağlık sigortası belgeleri de sunmak önemlidir.

Eğitim amacı ile Kanada için vize başvurusuna başvuran kişilerde kabul mektubu, öğrenim belgeleri ve öğrenci durumunu gösteren belgeler gibi çeşitli eğitim belgeleri sunulmalıdır. Bu belgeler eğitim için vize başvurusu yapan kişilerden istenmektedir.


Görüşme Esnasında Dikkat Etmemiz Gereken Davranış Önerileri


Kanada vizesi başvuru görüşmeleri esnasında bazı davranışlara dikkat edilmelidir. Davranışlar, vize başvurusunun onaylanıp onaylanmamasında önemli bir rol üstlenebilmektedir.

Görüşme durumunda, saygılı ve nazik bir tavır sergilemek, pozitif bir tutum içinde olmak ve yetkililere açık ve dürüst yanıtlar vermek esastır. Yalan veya eksik bilgi vermekten kaçınmak, aynı zamanda gereksiz söylemlerden uzak durmak da oldukça önemlidir. Soruları dikkatlice anlayıp doğru cevap vermek, vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilir.


Görüşme esnasında yetkililer, başvuru sahibinin seyahat ve konaklama planlarını bilmek isteyebilir. Bu nedenle, seyahat planlarını ve konaklama durumunu net ve organize bir şekilde sunmak önemlidir. Ayrıca, sakin ve özgüvenli bir duruş sergilemek, olumsuz bir durum karşısında bile sakinliğini korumak, vize başvurusunun olumlu bir şekilde değerlendirilmesine yardımcı olabilir. Vize mülakatı öncesinde iyi bir hazırlık yapmak, görüşmede rahat olmak, duygusallığa kapılmamak ve düzgün, uygun ve temiz bir şekilde giyinmek, olumlu bir izlenim bırakabilir. Görüşme sırasında ve bekleme esnasında sessiz kalmak, gürültü yapmamak ve genel olarak profesyonel ve saygılı bir tavır sergilemek, vize başvurusunun olumlu bir şekilde değerlendirilmesine katkı sağlayabilir.




Vize Görüşmesinde Heyecanı Minimize Etme Yöntemleri Nelerdir?


Vize görüşmelerinde heyecan, birçok olumsuz duruma sebebiyet verebilmektedir. Bu durum başvurunun başarılı olma olasılığını etkileyebilir. Özellikle bu tür görüşmelerde heyecanı minimize etmek, başvurunun da olumlu sonuçlanma ihtimalini artırmak için önemlidir. Vize görüşmeleri öncesinde gereken belgelerin hazırlanması ve görüşmelerde yöneltilecek sorulara hazırlanmak önemli bir durumdur. Muhtemel sorulacak soruları düşünmek ve bunlara özgü doğru cevaplar hazırlamak, heyecanı minimize edebilmektedir.

Başvuran kişilerin seyahat amaçlarını belirlemesi ve bu konuda açık ve net cevaplara sahip olması gerekir. Bu açıdan cevapların hazır ve düşünülmüş olması, heyecan durumunu olumlu anlamda etkileyebilir. Görüşmeleri prova etmek de heyecanı minimuma indirmek konusunda önemli bir konudur. Ayrıca nefes alma düzenini sağlamak ve derin nefes almak da sakinleşmeyi sağlayabilir.

Dikkati dağıtmak, başvuru esnasında soruları iyi dinlemek ve anlamak, görüşmeyi bir mülakat değil de sohbet olarak düşünmek gerekmektedir. Ayrıca özgüveni kaybetmemek de heyecan anlamında bireye olumlu etkilerde bulunabilir. Tüm bu durumlar, Kanada vize başvurusu konusunda bireyin heyecanını minimize etmeye katkı sağlayabilmektedir.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.




488 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page