top of page

Kanada CAQ Vizesi Nedir ve Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 14 Mar

Kanada CAQ Vizesi Nedir?

 

CAQ (Certificat d'acceptation du Québec), Kanada Quebec hükümeti tarafından sağlanan eyalete özel resmi bir belgedir. Türkçe adıyla Quebec Kabul Sertifikası Quebec eyaletinde eğitim görmek veya geçici olarak çalışmak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için bir ön koşuldur. Federal hükümet tarafından verilen diğer göçmenlik belgelerinden farklıdır.

 

Québec Kabul Sertifikası (CAQ) ile onaylanan çalışma ve oturma izniniz dijital olarak çevrimiçi dosyanıza kaydedilmektedir.

 

Quebec Kabul Sertifikası (CAQ), kalıcı oturum için alınan Quebec Seçim Sertifikasından (CSQ) farklıdır. Quebec Kabul Sertifikası (CAQ) sadece geçici süreliğine oturum izni sağlar ve eğitiminiz sonunda Kanada’da kalmak istiyorsanız yeniden ilgili oturum iznine başvurmanız gerekir.


Quebec'te eğitim almayı düşünenler veya geçici olarak çalışmak isteyenler için Quebec Kabul Sertifikası (CAQ) almak oldukça önemlidir. Quebec Kabul Sertifikasını (CAQ) çalışmak için alacak kişilerin, Quebec merkezli bir işverenden geçerli bir iş teklifi almaları ve bunu kanıtlamaları gerekmektedir. Kanada’da eğitim almak için Quebec Kabul Sertifikası (CAQ) alacak kişilerin ise Belirlenmiş Öğrenim Kurumlarına (DLI) kabul edildiğini gösteren bir kanıt sunması gerekmektedir.


kanada caq vizesi

Belirlenmiş Öğrenim Kurumları (DLI) ne demektir?

Belirlenmiş Öğrenim Kurumları (Designated Learning Institutions) Kanada'da uluslararası öğrencileri kabul eden okullara verilen bir isimdir. Kanada’da öğrenim izni almak için bir DLI'dan kabul mektubu alınması şarttır.


Kanada'daki tüm ilk ve orta okullar Belirlenmiş Öğrenim Kurumu (DLI) niteliğine sahiptir. Kanada’daki yüksek öğretim kurumlarının ise uluslararası öğrencileri kabul edebilmesi için eyalet hükümetinden izin alması gerekir.


Lise sonrası yüksek öğrenim düzeyde eğitim almak için Kanada'ya gelmek istiyorsanız, başvurduğunuz okulun ve eğitim programının, Kanada’da  Belirlenmiş Öğrenim Kurumları listesinde olduğundan emin olmanız gerekmektedir.


Ayrıca mezun olduktan sonra Kanada'da kalmak istiyorsanız, Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni almanızı sağlayacak belge için doğru adrese başvurup başvurmadığınıza dikkat etmelisiniz.


Kanada’da eğitim gördüğünüz kurum, siz eğitim alırken Belirlenmiş Öğrenim Kurumu (DLI) statüsünü kaybederse, eğitim izninizin süresi bitene kadar eğitiminize devam edebilirsiniz. Bazı olası durumlarda yeni bir Belirlenmiş Öğrenim Kurumuna başvurmanız gerekebilir.

Kanada’daki Belirlenmiş Öğrenim Kurumları hakkında daha fazla bilgi almak, bir eğitim kurumu belirlemek veya hedeflediğiniz eğitim kurumunun bu listede olup olmadığını öğrenmek için deneyimli eğitim danışmanlarımızdan randevu talebinde bulunabilirsiniz.


kanada vize danışmanlığı

Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni

Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni (PGWP-Post-Graduation Work Permit) uygunluğu, fiilen katıldığınız Belirlenmiş Öğrenim Kurumuna (DLI) bağlıdır.


Mezun olduktan sonra Kanada’da çalışmak çoğu öğrenci adayının hayalidir. Ancak,  belirlenen tüm öğrenim kurumları ve tüm eğitim programları sizi Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni Programına uygun kılmaz.


Hedeflediğiniz Belirlenmiş Öğrenim Kurumunun, Mezuniyet sonrası çalışma iznine uygun olup olmadığını öğrenmek veya müfredat lisans anlaşmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzman eğitim danışmanlarımızdan hemen bir randevu alabilirsiniz.

Mezuniyet sonrası çalışma izni’ne uygun belirlenmiş bir öğrenim kurumundan mezun olmanın yanı sıra, mezuniyet sonrası çalışma izni almak için başka kriterleri karşılamanız gerekir.


Mezun olduktan sonra Mezuniyet sonrası çalışma izni’ne  başvurmak için 180 gününüz vardır. Başvururken aşağıdaki bilgileri gösteren belgeler sunmanız gerekir:

●      Eğitim programına katıldığınızın ve tamamladığınızın kanıtı

●      Programınızın adı

●      Programınızın uzunluğu

Aşağıdaki belgelerin herhangi birini göndererek bu bilgileri doğrulayabilirsiniz:

●      Lisansınız veya diplomanız

●      Transkriptiniz

●      Mezun olduğunuz kurumdan resmi bir yazı


Mezuniyet sonrası çalışma izni’ne uygun olabilmek için, öğrenim izninizin son 180 gün içerisinde bir noktada geçerli olması gerekir.


Mezuniyet sonrası çalışma iznini almadan öğrenim izninizin süresi dolarsa 2 seçeneğiniz vardır;


●      Kanada'da daha uzun süre kalmak için ziyaretçi kaydına başvurmak

●      Kanada'dan ayrılıp, Mezuniyet sonrası çalışma izni’ne Kanada dışından başvurmak


Eğer güncel izninizin süresi dolmuş ise ve Kanada'dan ayrılmak istemiyorsanız, Mezuniyet sonrası çalışma izni’ne başvurmak için öğrenci statünüzü yenilemeniz gerekir. Yenileme için ek ücret ödemeniz gerekecektir.


Mezuniyet sonrası çalışma izni için genel kriterleri sizin için listeledik ancak  başvurduğunuz kuruma ve programa göre değişen ekstra kriterler de olduğunu unutmayınız. Başvurduğunuz kurumun ve programın Mezuniyet sonrası çalışma izni için uygun olup olmadığını ve hangi ek kriterleri karşılamanız gerektiği hakkında bilgi almak için uzman danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.


kanada caq vizesi

Quebec Kabul Sertifikası (CAQ) Başvurusu İçin Gereklilikler:

 

Quebec Kabul Sertifikası (CAQ) almak için ilk aşamada aşağıdaki gerekli belgeleri sunmalısınız:


●      Pasaportunuzun kimlik sayfalarının fotokopisi;

●      Québec'teki eğitim kurumundan alacağınız kabul mektubu;

●      Finansal durumunuzu gösteren belgeler


Kanada’da eğitim görmek için ilk başvurunuzu gönderdikten sonra, sonraki aşamada göndermeniz gereken belge ve formları içeren kişiselleştirilmiş bir hatırlatma alacaksınız.

Başvuru için gönderdiğiniz belgeler Fransızca veya İngilizce olmalıdır. Fransızca veya İngilizce dışı dillerdeki belgelere, profesyonel bir tercüman tarafından imzalanmış ve onaylanmış İngilizce veya Fransızca tercümeleri eşlik etmelidir.


Eğer 17 yaş altı bir çocuğun eğitimi için başvuruda bulunuyorsanız, ek belgeler sunmanız gerekmektedir. Bu konudaki detayları öğrenmek için eğitim danışmanlarımızdan randevu talebinde bulunabilirsiniz.


Quebec Kabul Sertifikasına Başvurmak için gereken belgelerde hangi bilgiler bulunmalıdır?

 

Pasaport fotokopilerinde aşağıdaki bilgiler gözükmelidir.

●      Kişisel bilgiler

●      Pasaport sahibinin fotoğrafı;

●      Pasaportun geçerlilik tarihi

Quebec'teki bir eğitim kurumundan almanız gereken kabul mektubu;

Québec'teki eğitim kurumunuzun iletişim bilgilerini ve aşağıdakiler dahil olmak üzere Québec'teki eğitim programınız hakkındaki bilgileri içermelidir:

●      Eğitim programının adı

●      Programın başlangıç ​​ve bitiş tarihi

●      Kredi sayısı

●      Varsa, Québec'te ve yurtdışında tamamlanan ders saati sayısı

●      Varsa staj saati ve sayısı

●      Kabul koşulları

●      Öğrenim ücreti miktarı (Örnek: Harç ve konaklama ücretleri)

vize başvuru formu

Finansal yeterliliğin kanıtı

Québec'te eğitimle ilgili tüm masrafları karşılayabilecek mali durumunuzu kanıtlayan aşağıdaki belgelerden bir veya daha fazlasının bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. Mümkün olduğunca fazla belge sunmak önerilir.


●      Para transferinin güncel kanıtı,

●      Varlıklarınızın ve diğer gelir kaynaklarınızın kanıtı,

●      Almaya hak kazandığınız burs veya bursların verilmesine ilişkin son resmi onay (alınacak aylık ve yıllık tutarları belirtmelidir),

●      Ödeme makbuzları (güncel),

●      En son gelir vergisi değerlendirme bildiriminiz,

●      Son üç aya ait banka ekstresi (hesap sahibinin adını belirterek güncel bakiyeyi göstermeli)

●      Başka bir kişiden mali destek alıyorsanız bunun kanıtı

Québec'teki eğitim sürecinizin masrafları başka bir kişi tarafından karşılanıyorsa aşağıdaki belgeleri sunmalısınız:

●      Mali destek beyanı (usulüne uygun olarak imzalanmış olmalı)

●      Mali destek veren kişinin finansal durumunu gösteren belgeler (yukarıdaki belirtilen maddi durumu gösteren belgeler)


Kanada’da eğitim hayallerinizi gerçekleştirmek ve başarılı bir başvuru süreci geçirmek için uzman ekibimizden online randevu talebinde bulunabilirsiniz.




Derinlemesine Uzmanlık ve Bilgi Deneyimi

Ekibimiz Kanada'nın göçmenlik yasaları ve düzenlemeleri üzerine geniş ve ayrıntılı bilgiye sahiptir. Bu, size en güncel ve doğru yönlendirmeyi sunarız.

Etik ve Profesyonel Danışmanlık

Açık ve Net Fiyatlandırma

Kişiye Özel Esnek Yaklaşımlar

Üstün Müşteri Memnuniyeti

Göçmenlik Danışmanlığı Hizmetleri İçin İletişime Geçin

Eğitim Danışmanlığı İçin Bilgi Alın

Detaylı Bilgi İçin Kaynaklarımızı İnceleyin

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin


Kaynaklar:

 

 

 

 

137 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page