top of page

University of Waterloo: Başvuru Şartları, Ücretler ve Genel Bilgiler

Güncelleme tarihi: 3 Oca

Yazı dizimizde Kanada’da bulunan University of Waterloo’da okumak isteyenler için, üniversiteye başvuru şartları ve merak edilen tüm detaylar hakkında kısa ve öz bilgilendirmeler yaptık. Keyifli okumalar.


University Of Waterloo Popüler Programları

University of Waterloo, 100’den fazla lisans programı bulunan seçkin bir üniversitedir. Üniversitede daha çok tercih edilen popüler lisans programları ise şu şekilde:

Mimarlık

Matematik

​Coğrafya

Bilgisayar Bilimleri

Bilgisayar Mühendisliği

Biyomedikal Bilimler

Biyoloji

Elektrik Mühendisliği

Çevre Bilimi

Muhasebe ve Finansal Yönetim

Waterloo Üniversitesi bünyesinde birçok bölüm bulunmaktadır. Fakat tablodaki programlar öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümler olarak sıralanabilir. Waterloo Pascal, Cayley ve Waterloo Üniversitesi Matematik Yarışması gibi alanlarda adından sıkça söz ettirmektedir.



University of Waterloo Kabul ve Başvuru Tarihleri

University of Waterloo için kabul ve başvuru şartları lisans ve yüksek lisans programları için değiştiği gibi aynı zamanda başvurduğunuz bölüme göre de değişmektedir. Bu yüzden başvurduğunuz bölümün aradığı kriterler ve başvuru şartlarını dikkatlice incelemeniz gerekmektedir.


Lisans Programları İçin Başvuru Şartları

  1. Lise Diploması – En az 80 not ortalaması olmalıdır. (Her bölüm için geçerli değil)

  2. İngilizce Yeterlilik Sınavı – IELTS seviyesi en az 6.5 olmalıdır.

  3. Özgeçmiş / CV

  4. Güzel Sanatlar, Müzik gibi bölümler tercih edilecekse portfolyo veya mülakat

  5. Motivasyon Mektubu

  6. Başvurulan bölüme göre belirli ders gereklilikleri

  7. Tavsiye Mektubu

Bu başvuru şartlarının hepsini sağlayan öğrenciler başvuru şartlarını yerine getirmiş olur. Başvuru şartlarını sağlasanız dahi başvurduğunuz bölümün doğrudan sizi kabul etmeme ve de size özel bir mülakat gerçekleştirmesi ihtimali bulunuyor.


Yüksek Lisans Programları İçin Başvuru Şartları

  1. Üniversite diploması (En düşük 3.0 ortalama GPA)

  2. İngilizce Yeterlilik Sınavı

  3. Akademik Özgeçmiş / CV

  4. GRE veya GMAT skoru istenebilir (bölüme göre değişkenlik gösterir)

  5. En az 2 referans mektubu

  6. Niyet mektubu istenebilir (bölüme göre değişkenlik gösterir)

  7. Sanat, Müzik gibi bölümler tercih edilecekse portfolyo

Waterloo Üniversitesi’ne son başvuru tarihi ise tüm bölümler için 1 Şubat’tır. Evrak teslimi için ise son tarih 16 Şubat.



University of Waterloo Burs Programları

Waterloo Üniversitesi dünya sıralaması yapıldığında dünyanın en saygıdeğer 150 üniversitesine girmektedir. Mühendislik bölümünde de ilk 50’ye giren üniversiteye rağbet oldukça fazladır. Öğrencilerinin yüzde 23’ünü uluslararası öğrenciler oluşturmaktadır.

Waterloo Üniversitesi’ne başvuran tüm öğrenciler okula başvuru yaptıklarında burs için değerlendirmeye alınıyor. Burs sonuçları genellikle akademik başarıya göre sonuçlanıyor ve yüzde 90 akademik başarıya sahip uluslararası öğrencilere 10.000 CAD burs veriliyor.

University of Waterloo’da 446 farklı burs imkanı bulunmaktadır. Sunulan tüm burs fırsatları için şartlar değişmektedir. En iyi burs seçenekleri ve seçenekleri gözden geçirmenize yardımcı olarak, yurtdışı eğitimi konusunda birlikte yol haritası çizebiliriz. Sitemizden Kanada’da eğitim ve yaşam koşulları için daha detaylı bilgiye ulaşabilir ve yaşayış ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.



Sizin için en iyi seçeneği bulmak, eğitim hayallerinizi gerçeğe dönüştürerek sizi kaliteli yaşam sunar. Bu nedenle doğru ve sizin için en ideal olan seçenekleri ve daha fazlası için hemen bizimle iletişime geçin!


University of Waterloo Ücretleri ve Uygunluk Şartları

Waterloo Üniversitesi’nin uluslararası öğrenciler için yıllık ücreti ortalama olarak 48.000 İLE 71.000 CAD arası'dır ve programlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Seçilecek programın lisans ya da yüksek lisans olması ve bölümler gibi detaylar ücretlendirmeleri etkiler. Üniversite ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla bu ücreti 3 taksit şeklinde almaktadır.


Kanada'da üniversitelerde İngilizce, akademik ve resmi amaçlar için kullanılan tek dildir. Bu nedenle, Waterloo Üniversitesi’nde eğitim almak isteyen kişilerin yeterli dil bilgisine sahip olması gerekmektedir.


Uluslararası adaylar; İngilizce ölçütü için yapılan İngilizce Yeterlilik Testlerinde iyi ve kabul edilebilir puanlar alarak Waterloo Üniversitesi’nde eğitim görmeye başlayabilir.


Uluslararası Öğrenciler için Waterloo Üniversitesi Yıllık Öğrenim Ücretleri

Fakülte veya programların ilk yıl için yaklaşık öğrenim ücretleri:

Muhasebe ve Finansal Yönetim*, Fen-Edebiyat Fakültesi

55,000 CAD

Mimarlık

71,000 CAD

Biyoteknoloji/Yeminli Mali Müşavirlik

50,000 CAD

İşletme (Laurier) ve Matematik (Waterloo) Çift Diploma

60,000 CAD

Bilgisayar Bilimleri, İşletme (Laurier) ve Bilgisayar Bilimleri (Waterloo) Çift Diploma

70,000 CAD

Bilgi İşlem ve Finansal Yönetim*

60.000 CAD

Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği

71,000 CAD

Çevre Fakültesi

48,000 CAD

Sağlık Fakültesi

48,000 CAD

Matematik Fakültesi

59,000 CAD

Bilim Fakültesi

50,000 CAD

Küresel İşletme ve Dijital Sanatlar

53,000 CAD

Sürdürülebilirlik ve Finansal Yönetim*

55,000 CAD

Matematik/Yeminli Mali Müşavirlik

59,000 CAD

Matematik/Finansal Analiz ve Risk Yönetimi

60,000 CAD

*Tüm tutarlar Kanada doları cinsindendir.


*Muhasebe ve finans programları için öğrenim ücreti, üst yıllarınızda önemli ölçüde daha yüksektir.


*Ücretler, Eylül 2023'ten itibaren iki dönem/sekiz aylık okul ve tam ders yükü (dönem başına 5 ders) için hesaplanmıştır. Ücretleri her seferinde bir okul dönemi ödersiniz (tek seferde tüm yıl için değil). Kesin ücretleriniz her okul döneminin başlamasından yaklaşık bir ay önce Waterloo öğrenci hesabınıza gönderilecektir.




University of Waterloo Dünya Sıralaması (Ranking)

University of Waterloo ranking, oldukça iyi bir konumda yer alır. Hem Kanada vatandaşı hem de uluslararası öğrenciler için geçerli olan ülkedeki en seçici üniversiteler arasında yer alan üniversitenin başarı sıralaması da oldukça iyi konumdadır. Öğrencilerin mezuniyetten sonra iş bulmayı nispeten daha kolay buldukları prestijli bir üniversite olan Waterloo Üniversitesi dünya sıralamasında da iyi bir yere sahiptir.

Kanada’da bulunan üniversiteler arasında 7. sırada, 2022 Times Higher Education World University Rankings (THE) listesinde de 201-250. sıralarda yer almaktadır.

University of Waterloo Kampüste Konaklama

Kanada, uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği popüler ülkelerden biridir. Kaliteli eğitim sistemi, program çeşitliliği ve kaliteli bir yaşam tarzı sunan Kanada’ya gitmek isteyen öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de kampüste konaklama imkanlarıdır.

University of Waterloo kampüste konaklama nasıl olur diye soranlar için genel olarak konaklamanın 3’e ayrıldığını belirtelim. Konaklama seçenekleri sömestr başlamadan çok önce planlanmalı ve öğrencilerin konaklamalarını üniversite başlamadan önce ayarlamaları gerekmektedir. Tüm konaklama seçeneklerinden size en uygun olanını seçmek istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçerek sizin için en ideal konaklamayı bulabilirsiniz!


Kampüs İçindeki Konaklama İmkanları

Kampüs içindeki konaklamalar, okulun verdiği karara göre uygulanır. Kontenjan sınırlı olduğundan bu ihtimal dışındaki yerleri de düşünmek gerekmektedir.

Kampüs Dışı Konaklama İmkanları

Bölgede kampüs dışında oldukça fazla seçenek bulunmaktadır.

● Kiralık bağımsız evler,

● Dubleksler,

● Apartman daireleri

● Kiralık odalar

olmak üzere kampüs dışında birçok kiralık ev veya oda seçenekleri bulunmaktadır. Kampüs dışında yaşamak isteyen öğrenciler okul başlamadan çok önce gelerek bütçesine uygun ev araştırabilir.

Aile Yanında Konaklama

Çok çeşitli aile yanında konaklama seçenekleri mevcuttur. Bölgede yalnız üniversite öğrencileri değil, aile evinde konaklaya bekarlar, çocuklu ya da tek başına genç ve yaşlı çiftler de bulunur.

Eşleştirilen ailenin yanında konaklanan yerler denetlenmiş olup evdeki tüm yetişkinlerin suç ve sabıka kontrolü yapılmaktadır. Bunlar, sorumlu kurum tarafından düzenli olarak tekrarlanmaktadır. Eğitim danışmanımıza kolaylıkla ulaşabilmek ve detaylı bilgiler için sitemizi ziyaret edebilir ve diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıca burada kalmış veya üniversite hakkında merak ettiğiniz gerçekçi yorumlar için University of Waterloo ekşi araması yaparak yorumlara ulaşabilirsiniz.




University of Waterloo Kabul Oranı

Her seçkin üniversite gibi Waterloo Üniversitesi de öğrenci kabulünde gerekli şartları taşımayan öğrencileri almamaktadır. Bu bilgi University of Waterloo acceptance rate olarak okulun web sitesinde yer alır. Sitedeki bilgiye göre, Waterloo Üniversitesi'nin başvuran öğrenci kabul oranı %53 olarak gerçekleşmektedir. Bu da başvuran ortalama her 2 kişiden birinin üniversiteye kabul edildiği anlamına gelir.

University of Waterloo Üniversitesi’nde Öğrenim Görmüş Tanınmış Kişiler

1957'de kurulan Waterloo Üniversitesi Kanada'nın en iyi üniversiteleri arasındadır. Waterloo Üniversitesi’nde öğrenim görmüş tanınmış kişiler de bulunmaktadır. Bu kişiler, alanlarında başarılarıyla adından sıkça söz ettiren; - George Elliott Clarke, - Mike Lazaridis, - Kevin O’Leary, - Lisa Feldman Barrett, - Rasmus Lerdorf, - Rupi Kaur, - Tom Duff, - Vitalik Buterin Bu ünlü isimler Waterloo Üniversitesi’nde öğrenim görmüşlerdir.

Uluslararası Öğrenciler İçin Waterloo Üniversitesi Lisansüstü Programları

Waterloo Üniversitesi’nde 180’den fazla lisansüstü program bulunur.

● Mimarlik

● Biyoloji

● Kimya Mühendisliği

● İklim Değişikliği

● Bilgisayar Bilimi

● Ekonomi

● Deneysel Dijital Medya

● Kamu Yonetimi / Polltlka

● Psikoloji

● Kamu Sağlığı ve Sağlık Sistemleri

Yukarıdaki başlıca bölümlerin haricinde daha detaylı bilgi için University of Waterloo master programs for international students araması yaparak tüm programlara ulaşabilirsiniz.


Waterloo Üniversitesi’nde kaliteli bir eğitim ve iyi yaşam koşulları için aklınıza takılan tüm soru ve sorunlarda size en uygun çözümleri almak için bize ulaşabilirsiniz!


Kanada'da Üniversite Okumak İçin Diğer Yazılara Göz At:

445 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page