top of page

Dünya’nın En İyi Üniversiteleri Listesi ve Kanada Üniversitelerinin Listedeki Konumu

Güncelleme tarihi: 5 Kas 2023

Verdiği eğitim kalitesi, sunduğu fırsatlar ve yaşam koşullarının iyi olması ile Kanada’da üniversite eğitimi almak birçok öğrencinin hayali. Peki, Kanada’da bulunan Üniversitelerin hangileri başarı sıralaması olarak daha iyi? Dünyanın en iyi üniversiteleri kapsamına giren üniversite var mı? Tüm bu soruların yanıtlarını bloğumuzda bulabilirsiniz.



Dünyanın En İyi Eğitim Veren Üniversiteleri ve 2023 Dünya Sıralamaları Nelerdir?

Öğrenmeye ve gelişime açık bireyler daima en iyisini hedefledikleri için ortalama bir üniversitenin ortalama öğreniminden ziyade en iyi üniversitenin en iyi ve gelişime açık bölümlerinde okumak isterler. Kanada’da okumak isteyen birçok öğrenci de gerek eğitim kalitesi, gerek dil eğitimi, gerekse yaşam koşullarının iyi olması sebebiyle Kanada’daki okullarda okumayı tercih ediyor.

Peki, Kanada Üniversiteleri gerçekten övüldüğü kadar var mı? Dünya sıralamasında nerelerde yer alır? Evet, Kanada’da birçok üniversite adından başarısı ile söz ettirmiş ve hatırı sayılır konumda olan kurumlardır. İşte Dünyadaki en iyi üniversite sıralaması listesinde ilk 10!

  1. Oxford Üniversitesi: Oxford Üniversitesini sanıyoruz ki eğitim ile uzaktan yakından ilgisi olmayanlar bile bilir. Oxford, İngiltere’nin Oxford şehrinde yer alan neredeyse her sene dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk sırada yer alan oldukça kaliteli bir kurumdur. 250’den fazla yüksek lisans programına sahip Oxford Üniversitesi'nde 24 binden fazla öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin, 11.955’i lisans öğrencisi iken 12.010 öğrenci ise yüksek lisans alanında eğitim almaktadır.

  2. Harvard Üniversitesi: Harvard Üniversitesi de dünyadaki en iyi üniversiteler arasında her zaman yer alan oldukça ünlü bir eğitim kurumudur. ABD’nin Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrinde yer alır. Harvard Üniversitesi’nde 6700’e yakın lisans öğrencisi bulunurken 12.500 civarında da lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır. Üniversiteye yapılan başvuruların yalnız %5’i kabul edilmektedir. Bu da kurum ve öğrenci kalitesinin sayısal olarak bir göstergesidir.

  3. Cambridge Üniversitesi: İngiltere’de yer alan Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi’nden ayrılan akademisyenler tarafından kurulmuştur. Üniversitenin 12 binden fazla lisans öğrencisi bulunurken 6.400 kadar da lisansüstü öğrencisi mevcuttur. Dünyanın en iyi üniversiteler sıralaması yapıldığında mutlaka ilk sıralarda yer almaktadır.

  4. Stanford Üniversitesi: ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Stanford üniversitesi özel bir üniversite olup dünyadaki en çok bütçeye sahip 3. kurumdur. 15 bine yakın öğrencisi bulunan Stanford Üniversitesi dünyadaki en prestijli ve dünyanın en araştırma odaklı üniversitelerinden biridir.

  5. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü: ABD’de yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü toplumu daha iyi yerlere getirmek için yaptığı plan ve dönüştürme yolunda yaptığı araştırmalar ve buluşlarla adından sıkça söz ettiren kurumlardan biridir. Kısaca MIT olarak da tanımlanan enstitünün 4.500’ün üzerinde lisans 7 bin civarında da yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır.

  6. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü: 2.233 öğrencisi bulunan CalTech olarak da tanımlanan enstitü ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunmaktadır. Üniversiteye yapılan başvurular %7 kabul oranına sahiptir.

  7. Princeton Üniversitesi: ABD’nin New Jersey eyaletinde yer alan Üniversite’nin yaklaşık 7.200 lisans ve lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır. Ünlü fizikçi Albert Einstein’in bu kurumda ders verdiği bilinmektedir.

  8. Kaliforniya, Berkeley Üniversitesi: ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Berkeley Üniversitesi, 33 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. 2012’de yapılan Londra Olimpiyatlarından 17 madalya kazanarak prestijini yükseltmeyi başarmıştır.

  9. Yale Üniversitesi: ABD’nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde yer alan üniversite, ABD’nin en eski 3. üniversitesi olup oldukça köklü bir eğitim kurumudur. Yaklaşık 5.500 lisans, 7 bine yakın da lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır.

  10. Imperial College London: Imperial College London Üniversitesi bilim, mühendislik ve tıp programları alanında oldukça kaliteli eğitim veren bir kurum olarak yer alır. İngiltere’nin ve aynı zamanda Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da yer alan kurumun 20 binden fazla öğrencisi bulunmaktadır.

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasının son halini yukarıda belirttik. Kanada’dan hiçbir kurumun bulunmadığı bu sıralama, sizi yanıltmasın. Çünkü bu üniversiteler açılma tarihi olarak da nispeten eski ve insanların ABD’de yaşama isteği de daha fazla olmuştur.




En İyi Eğitim Veren Üniversite Neye Göre Belirlenir?

Dünyada en iyi eğitimi veren üniversiteler;


● Araştırma,

● Öğretim metodları,

● Mezunların iş bulma oranı

● Uluslararası perspektif olmak üzere 4 açıdan ele alınıyor.


100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede;


-Akademik itibar ( %40 oranında )

-Mezunların istihdam durumu ( %10 oranında )

-Fakülte ve öğrenci oranı ( %20 oranında )

-Fakültelerin her birinin atıf oranı ( %20 oranında)

-Uluslararası (yabancı) Öğrenci Oranı ( %5 oranında)

-Akademik Kadro ( %5 oranında ) değerlendirerek

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamaları belirlenir.


Türkiye Üniversitelerinden Dünya Sıralamasına Giren Üniversite Var Mı?

Türkiye’de okumak isteyen fakat en iyi üniversitenin dünya sıralamasını merak eden pek çok öğrenci bulunmaktadır. Peki dünyanın en iyileri sıralandığında bu listeye Türkiye de giriyor mu? Araştırmalara göre Türkiye’den 3 okul Dünyada ilk 500’de yer alıyor.

Dünyanın en iyi üniversiteleri Türkiye sıralamasında:

İlk 401-500 arasında sırasıyla;

  1. Çankaya Üniversitesi,

  2. Koç Üniversitesi,

  3. Sabancı Üniversitesi yer alıyor.

İlk 501-600 arasında ODTÜ yer alıyor. İlk 601-800 arasında;

  1. Bahçeşehir Üniversitesi,

  2. Hacettepe Üniversitesi,

  3. İstanbul Teknik Üniversitesi yer alıyor.

İlk 801-1000 arasında ise;

  1. Bilkent Üniversitesi,

  2. Boğaziçi Üniversitesi,

  3. Düzce Üniversitesi,

  4. Fırat Üniversitesi,

  5. İstanbul Medeniyet Üniversitesi,

  6. Özyeğin Üniversitesi yer alıyor.



Kanada’da Bulunan Üniversiteler Nelerdir?

Yurt dışında Kanada’da okumak isteyen ve Kanada Üniversiteleri hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler daha ayrıntılı bilgi için https://www.cc-kanadadaegitim.com/blog linkinden birçok bilgi alabilir ve diğer blog yazılarımıza erişim sağlayabilir.

Kanada’da çoğu devlet kurumu olmak üzere 100’e yakın üniversite bulunmaktadır. Fakat bunlar içerisinde en çok tercih edilenler:

  1. Toronto Üniversitesi

  2. UBC - British Columbia Üniversitesi

  3. McGill Üniversitesi

  4. McMaster Üniversitesi

  5. Montreal Üniversitesi

  6. Alberta Üniversitesi

  7. Ottowa Üniversitesi

  8. Waterloo Üniversitesi

  9. Western Ontario Üniversitesi

  10. Queen’s Üniversitesi

  11. Calgary Üniversitesi

  12. Dalhousie Üniversitesi

  13. OCAD Sanat ve Tasarim Üniversitesi

  14. Emily Carr Sanat ve Tasarim Üniversitesi

  15. Guelph Üniversitesi

  16. Trent Üniversitesi

  17. York Üniversitesi

  18. TMU – Toronto Metropolitan Üniversitesi

  19. Concordia Üniversitesi

  20. Carleton Üniversitesi

  21. Simon Fraser Üniversitesi

  22. Wilfrid Laurier Üniversitesiyer alır.

Siz de Kanada’nın en iyi üniversiteleri sıralamasındaki üniversitelere girmek istiyorsanız bizimle iletişime geçerek eğitim danışmanımızla ön görüşme yapabilir ve hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.



Kanada’da Bulunan Üniversitelerin Dünya Sıralamaları Hakkında Güncel Bilgiler

Kanada’da eğitim görmek istediğiniz üniversitelerin en iyi olanlarının başarı sıralamalarını bu bölümde bulabilirsiniz. Tüm üniversitelerin başarı sıralamalarını Kanada'da üniversite okumak konulu bizi arayarak daha detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

Toronto Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 28’de yer almaktadır.

UBC - British Columbia Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 35’te yer almaktadır.

McGill Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 38’de yer almaktadır.

McMaster Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 95’te yer almaktadır.

Montreal Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 113’te ter almaktadır.

Alberta Üniversitesi, dünya sıralamasında ilk 137’de yer almaktadır.


Yukarıdaki ya da diğer Kanada Üniversiteleri hakkında 30 dakikalık ayrıntılı bilgi almak için eğitim danışmanımızla https://www.cc-kanadadaegitim.com/iletisim iletişime geçebilirsiniz!



722 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page